Zo overtuig je je man voor die fotoshoot

Sarah Dominguez Photography Familyshoot Moemoe Opi 127

Ik merk het heel vaak bij mijn klanten: de mama’s zien de shoot helemaal zitten, maar de papa’s zijn vaak wat minder enthousiast. In deze blogpost verklap ik je graag enkele tips en argumenten waarmee je je man hopelijk toch overtuigt om die fotoshoot te boeken.

Tijdens en na de shoot hoor ik bijna altijd dat dit ook voor de mannen heel goed meeviel. Dat het zelfs heel spontaan verliep en nooit ongemakkelijk aanvoelde. Maar waarom staan mannen er op voorhand dan vaak wat weigerachtig tegenover? Dat komt omdat mannen meestal helemaal anders over een fotoshoot denken dan vrouwen. Als vrouw zie je iets makkelijker de emotionele waarde van foto’s in. Daarnaast voelen mannen zich doorgaans minder op hun gemak omdat ze het minder gewoon zijn. Hierdoor maken ze zich meer zorgen over hoe ze zullen overkomen op beeld.

Daarom is het ergens logisch dat mannen niet meteen prioriteit geven aan een activiteit die ze niet leuk vinden en dat ze hun vrije tijd liever op een andere manier spenderen. Wat kan helpen om je man toch te overtuigen? Allereerst is het belangrijk dat je toont dat je zijn twijfels en onzekerheden begrijpt. Geef aan dat je helemaal snapt dat het niet zijn favoriete activiteit is, maar leg uit waarom het voor jou wel veel betekent.

De immense waarde van een fotoshoot

Hoe je dat doet? Vertel in geuren en kleuren aan je partner welke grote waarde de foto’s voor jullie zullen hebben en hoe belangrijk ze zullen zijn in de toekomst. Vertel hoe fijn het zal zijn om later te kunnen terugbladeren in de fotoboeken met jullie mooiste herinneringen. En benadruk ook dat je op die manier de foto’s kan delen met familie, waardoor je hen ook weer heel blij maakt.

Leg ook uit dat de fotograaf waarmee je wil samenwerken perfect weet hoe ze je op je gemak kan stellen. Hierbij kan het helpen om gedetailleerd te vertellen hoe zo’n fotoshoot verloopt. Als mannen weten waar ze aan toe zijn en wat er van hen verwacht wordt, zijn ze vaak iets bereidwilliger om toe te geven. En als hij dan ook nog eens merkt dat zo’n fotoshoot heel leuk en ontspannend kan verlopen, kan dat meteen de doorslag in de positieve richting geven.

Een dag om naar uit te kijken

Wat nog een goed idee is? Zorg ervoor dat de dag van de fotoshoot een leuke ervaring wordt voor je partner. Zeg hem dat het een unieke kans is om iets speciaals te doen samen, iets wat jullie anders nooit doen. En combineer de fotoshoot daarna met een activiteit die hij heel leuk vindt. Zo wordt het sowieso toch een dag om naar uit te kijken.

Door deze tips toe te passen, kan je je man hopelijk helpen om zijn twijfels te overwinnen en hem zelfs wat enthousiast te maken voor de fotoshoot. 

Heb je nog vragen of wil je man graag nog iets weten? Stuur me dan zeker een berichtje, ik beantwoord jullie vragen met veel plezier!

Helemaal klaar om een gezinsshoot te boeken?

Je vindt alle info hier
Sarahdominguez photography Sam Leen Elena Fran 12 2

Contact

Oprechte beelden van mijn gezin?
Heel graag!

boek hier