Wat draag je tijdens een fotoshoot?

Sarah Dominguez Photography Welkom Lucien 20

Een fotoshoot doen kan spannend zijn. En al helemaal als je je op voorhand zorgen maakt over wat je moet dragen die dag. In deze blogpost geef ik je graag enkele tips over wat je het best aantrekt tijdens onze shoot, zodat jij er volledig zorgeloos naar kan uitkijken.

Om stress te vermijden op de dag zelf kies je de outfits van jou en je gezin het best op voorhand. Leg alles zeker ook eens samen op bed om te kijken of het wel een mooi geheel vormt. Zo kan je je ‘s morgens in alle rust klaarmaken. Controleer ook alle kledingstukken even. Heb je een veiligheidsspeld nodig voor dat ene kleedje? Zitten er geen vlekken op? En heeft iedereen wel twee dezelfde kousen aan?

Rustige en warme foto’s

Heb je interesse om een shoot bij mij te boeken? Dan hebben we zeker iets gemeen: we houden allebei van rustige en warme foto’s. Het is dan ook belangrijk dat de aandacht volledig naar jou en je gezin gaat. Drukke prints zijn daarom geen goed idee, want die leiden enorm af. Ook grote logo’s en opschriften vermijd je beter om die reden.

Ga voor een kleurenpalet met een beperkt aantal kleuren. Het liefst kies je voor zachte aardetinten zoals beige, wit, zand- en roestkleuren of pasteltinten die goed met elkaar te combineren zijn. Felle kleuren of zwart vermijd je dan weer beter. Bij een shoot op locatie hou je best ook rekening waar de fotoshoot zal plaatsvinden. Is dat op het strand of in het bos? Let erop dat je gekozen kleuren goed passen in deze omgeving.

Om wat meer diepte en sfeer in de foto’s te krijgen, is het een aanrader om een paar verschillende materialen te combineren. Wol, linnen en tetra zijn altijd heel mooi op foto, maar ook andere kledij waarin je een mooie structuur ziet, heeft een streepje voor.

Kies eerst je eigen outfit

Als mama heb je misschien de neiging om te starten met de outfits van je kroost. Toch zou ik aanraden om eerst te bepalen wat je eigen outfit zal worden. Kies daarna de kleding voor de rest van je gezin. Zo vermijd je dat je uiteindelijk iets moet dragen waar je je niet helemaal goed in voelt. Zorg ervoor dat de kleding van je gezin mooi afgestemd is op elkaar, maar maak het niet té gelijkend. Je mag gerust je persoonlijkheid en je eigenheid in de verf zetten.

Je hoeft zeker geen nieuwe kleren te kopen voor de fotoshoot, integendeel. Het is vaak een goed idee om een outfit te kiezen die je al meermaals gedragen hebt en waarvan je zeker weet dat je je er goed in voelt. Zo voel jij je helemaal comfortabel en zelfzeker op het moment zelf. Kom je langs voor een zwangerschapsshoot? Dan laat ik je met veel plezier kiezen tussen mijn eigen verzameling van mooie bohokleedjes, met of zonder blote buik.

Het is belangrijk dat je helemaal jezelf kan zijn, dat geeft het mooiste resultaat. En dat geldt ook voor je kinderen: kies kleding waarin ze zich vlot kunnen bewegen. Wil je echt helemaal voorbereid zijn? Dan kan het een goed idee zijn om nog een extra outfit klaar te leggen voor je kinderen. Je weet maar nooit dat ze zich in het begin van de fotoshoot al vuil maken.

De puntjes op de i

Je outfit maak je helemaal af met de juiste accessoires. Maar ook hier geldt: less is more. Kies voor één à twee accessoires die helemaal ‘jij’ zijn. Denk maar aan die elegante halsketting die je het liefst draagt. Of de favoriete knuffel van je kind. Zorg er bovendien ook voor dat je andere ‘accessoires’ uit beeld laat. Draag bijvoorbeeld geen haarelastiek rond je pols. En speciaal voor de papa’s: zorg ervoor dat je gsm, sleutels en portefeuille niet meer in je zak zitten. 🤭

En de allerbelangrijkste tip? Vergeet vooral niet te genieten. Als jij je helemaal comfortabel en tevreden voelt, straal je dat ook uit. Twijfel je toch nog over een bepaald kledingstuk? Laat het me dan even weten. Ik help je heel graag verder!


Klaar om met deze tips op zak jouw shoot in te plannen?

Boek hier
Sarahdominguez photography Sam Leen Elena Fran 12 2

Contact

Oprechte beelden van mijn gezin?
Heel graag!

boek hier